bannerPos

Kvægdyrlægerne Djursland flytter ind på landbocentret

Camilla Eskerod og kollegerne hos Kvægdyrlægerne er flytteklare. Foto: Kvægdyrlægerne
23-09-2020 09:24

Kvægdyrlægerne Djursland ApS samler alle deres aktiviteter på landbocentret i Følle, hvor lokalerne allerede er gjort klar til indflytning.

Lejemålet på landbocentret overtog Kvægdyrlægerne Djursland ApS allerede 1. september 2020, og i løbet af oktober regner de tre dyrlæger, klinikassistenten og bogholderen med at flytte ind i de nyindrettede lokaler.

- Vi flytter klinikken fra Grenaa og samler alle vores aktiviteter i Følle, da det ligger langt mere centralt for os, og det glæder vi os til, fortæller Camilla Eskerod, dyrlæge og praksisejer.

Kvægdyrlægerne Djursland udfører alt arbejde inden for kvæg, både rådgivningsarbejde, samt tager sig af alle former for akut syge dyr døgnet rundt. De opererer alle løbedrejninger med kikkert (endoskop), og de er som praksis en del af Dyrlæge & Ko, hvilket højner deres faglige niveau ved kurser, samt sparring med kollegaer rundt om i Danmark, forklarer Camilla Eskerod.

- Vi ser det som en kæmpe mulighed at samle vores rådgivning og komme tættere på vores landmænd. Vi håber på, at vi kan få et godt tværfagligt samarbejde med Djursland landboforening. Vi tror, at landmanden kan vinde noget ved, at vi taler sammen, og vi glæder os til at se, hvad et fremtidigt samarbejde kan bidrage med, lyder det fra Camilla Eskerod.

Kvægdyrlægerne Djursland blev etableret i 2011.

hka

Smitten fortsætter med at sprede sig på minkfarme

Bæredygtigt Landbrug overvejer kraftigt at politianmelde Fødevarestyrelsen for smittespredning af Covid-19 på minkfarme. Fredag steg antallet af smittede minkfarme til 142.

Kornpriserne i vild optur

Det går kraftigt opad for kornpriserne. Efter flere år med overskudsproduktion set i forhold til efterspørgsel, ser situationen i den grad ud til at have vendt. Lige nu møder kornpriserne dog lidt modstand i opadgående retning. Er det toppen eller starten på en ny eksplosiv stigning?

Lad de kraftige efterafgrøder vente

Kun, hvis føret er supergodt, og der er tale om kraftig lerjord, kan det være rimeligt at efterafgrøden nedmuldes eller nedpløjes nu. – Og brug kun glyphosat, hvis der er kvik eller græsukrudt i marken, råder landskonsulent.

Advokat drager juridisk parallel til bopælsdom i BNBO-sag

Reglerne om BNBO og indsatsplaner er så upræcise og ubestemte, at de skal underkendes som EU-stridige, vurderer advokat med speciale i EU-ret. Staten har tidligere lidt nederlag ved EU-Domstolen med baggrund i upræcise regler, pointerer han.

Sådan udføres en god nedpløjning af kraftige efterafgrøder

Forplovens indstilling er ifølge plovekspert Jens Iversen helt afgørende for at kunne foretage en korrekt nedpløjning af fyldige efterafgrøder.

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.
Side 1 af 1954 (39067 artikler)Prev1234567195219531954Next