bannerPos

Holstein-hæder

Oluf Bøgh fra Stenild (tv) blev ved festen ved Dansk Holsteins årsmøde kåret som »Årets Holsteiner«. Foto: Mette Bech
01-10-2019 16:51

I forbindelse med Dansk Holsteins årsmøde i fredags blev der ved aftenfesten på Dalum Landbrugsskole uddelt både hæder og anerkendelser.

Den ærefulde titel som »Årets Holsteiner« tilfaldt Oluf Bøgh fra Stenild ved Hobro. Sidste år fik han en ko kåret som landets smukkeste, og Oluf Bøgh er formand for Holsteins avlsforening i Himmerland.

Hall of Fame blev i år tyren VH Bernell, der er tillagt hos Martin Alstrup Kristensen i Tarm.

»Årets Avlskøer« var i år fra Tirsvad Holstein, Brædstrup (ko nr. 23714-02379 Bookem x Gibor), Hede

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next