bannerPos

Fra padleblander til vertikalblander

Mælkeproducent Svend Erik Sørensen, Vandel, har investeret i en ny fuldfoderblander. En Trioliet 2800 ZKX.
26-06-2020 11:17

Ønsket var en solid et-akslet fuldfoderblander med to snegle - løsningen blev en Trioliet 2800 ZKX.

På mælkeproduktionsejendommen ved Vandel i Midtjylland har en padleblander indtil for nylig stået for at blande foder til stedets 270 køer. Blanderen var blevet for lille og kunne ikke blande optimalt, derfor valgte Birgit og Svend Erik Sørensen at investere i en ny.

En Trioliet 2800 ZKX med 3-speed shifttronic-gearkasse.

- Jeg kunne godt tænke mig en større fuldfoderblander, men så skulle der også en større traktor til. Stenderup A/S gjorde det muligt for mig at beholde den gamle 110 hestes traktor, da jeg har fået monteret shifttronic-gearkassen, fortæller Svend Erik Sørensen. 

Gearkassen fungerer på den måde, at den starter i lavt gear, og hvis fuldfoderblanderen er tom, gearer den op i tredje gear med det samme. I takt med, at der kommer mere i fuldfoderblanderen, gearer den ned. Det betyder også, at så snart Svend Erik har læsset den sidste skovlfuld majs i, går der ikke mere end fem minutter, før TMR-blandingen er færdig.

Aflæsningen på foderbordet sker hurtigt og jævnt, fordi den gearer op, når der er mindre i vognen.

- Når fuldfoderblanderen er ved at være tom og sneglene kører i tredje gear, så står blanderen helt stille, fordi den er så afbalanceret, fortæller Svend Erik.

En aksel – to snegle

Svend Erik havde et stort ønske angående akslen, for her kunne han godt tænke sig en solid en-akslet fuldfoderblander med to snegle.

- Den ene aksel gør det nemmere at komme ud til markstakkene om vinteren på grund af den store dækmontering, fortæller Svend Erik.

I vinterperioden kan Svend Erik nøjes med at blande et læs foder til de lakterende køer. Dette var ikke muligt før. Det sparer ham for omkring 30 minutter dagligt. I sommerhalvåret blander han to gange dagligt.

Stenderup A/S ved Rødding er importør af Trioliet-fuldfoderblandere i Danmark og Norge.

teba

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next