bannerPos

Fra fornemmelse til fakta

Torben Brodersen har i flere år arbejdet tæt sammen med DLF i forhold til græsmarkerne. Nu håber han i samarbejde med Vibeke Duchwaider, D&K Gruppen, (i midten) at blive endnu skarpere på grovfoderprocessen fra mark til foderbord. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
18-09-2019 12:06
Registrering af udbytte på markniveau er et af de tiltag, der i samarbejde med D&K Gruppen skal gøre Torben Brodersen skarpere på grovfoderomkostninger og muligheder for optimering.

Han føler selv, at han plejer at have en nogenlunde fornemmelse af, hvor meget græs, der er at hente på de forskellige marker, forklarer Torben Brodersen, mens han nærstuderer udbytteresultaterne for sine marker sammen med kvægrådgiver Vibeke Duchwaider fra D&K Gruppen og produktchef Gurli Klitgard, DLF.

I år er han nemlig gået fra kun at have fornemmelsen at støtte sig til til at registrere udbytte på hver enkelt af sine gr

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next