bannerPos

Fordele og udfordringer ved at lade ko og kalv gå sammen

Maja Bertelsen ser fordele både i forhold til forbrugerne og dyrenes velbefindende ved at lade ko og kalv gå længere sammen. Der er dog stadig masser af udfordringer og brug for flere forsøg og undersøgelser på området. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
15-01-2020 09:28
Det vil ikke kun sende positive signaler til forbrugerne, men også give stærkere og mere omstillingsparate kalve at lade dem blive længere hos deres mor, konstaterede Ph.d.-studerende Maja Bertelsen på økologisk årsmøde i Nordjylland.

- Mange synes, at tidlig adskillelse af ko og kalv er noget af det mest negative ved mælkeproduktion, fortalte Ph.d.-studerende ved sektionen for dyrevelfærd på AU Foulum, Maja Bertelsen, da hun forleden holdt oplæg på LandboNord, Agri Nord og NF Plus’ nordjyske økologiske årsmøde.

- I kan sikkert også godt se, at det her går lige ud til forbrugerne, lød det, da hun viste, hvad hun selv kaldte en nuttethedspornofilm med k

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next