bannerPos

Der er værdi i at hæve NTM

Langt de fleste sæddoser, som bliver anvendt i Danmark, er tyre, som har et NTM-niveau på 25 og opefter. Det er der en god økonomisk værdi i. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
20-11-2020 13:31
Langt de fleste sæddoser, som bliver anvendt i Danmark, er tyre, som har et NTM-niveau på 25 og opefter. Der er stor værdi i at have så højt et NTM som muligt.

Siden 2018 har Dansk Holstein registreret udviklingen i NTM, der er et skøn over dyrets samlede økonomiske avlsværdi, for anvendte tyre.

I 2018 lå det gennemsnitlige NTM for anvendte tyre på 24,9. Det faldt i 2019 til 24,1, og er siden steget til 24,5.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next