bannerPos

Bedre vilkår for snegle og leverikter

Judith van Andel (th) var forleden i Danmark for at gøre landmændene klogere på forebyggelse af leverikter. Turen nordpå var foranlediget af dyrlæge Randi Worm (tv).
04-09-2019 09:36

Klimaforandringer og bekæmpelsesregler har givet pytsneglen – og dermed også leverikten – bedre levevilkår.

Den giver problemer for afgræssende dyr over hele verden, fladormsparasitten leverikte. Og de senere år har klimaforandringer gjort ikternes betingelser endnu bedre i flere europæiske lande.

Ikterne er nemlig afhængige af pytsneglen, som bedste kan lide forholdsvis varmt og fugtigt vejr. Det har man blandt andet mærket i Holland, fortæller dyrlæge Judith van Andel, der for nylig var på besøg i Danmark for at give lektioner i, hvad man

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.
Side 1 af 1852 (37026 artikler)Prev1234567185018511852Next