bannerPos

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

- Stigningen i Arlas mælkepriser skyldes vores forbedrede forretningsmix og generelle forretningsresultater, skriver selskabet i en kommentar. Arkivfoto
23-10-2020 15:36

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Arlas aconto-pris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet vil fra 1. november være 254,10 øre/kg. Forudsætningen er, at mælken er baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek.

Det er fakta, efter at Arla netop har meddelt, at selskabet hæver prisen med 7,5 øre pr. 1. november.

- Arlas aconto-pris for økologisk mælk vil også stige med 7,50 øre/kg fra 1. november 2020. Derfor vil Arlas aconto-pris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 314,70 øre pr. kg, skriver Arla.

Forretningsfunderet

På trods af årlige stigninger i mælkemængder verden over har råvaremarkedets priser været relativt stabile, og en vis vigende tendens i ostepriser er blevet modsvaret af en stigning i priserne på pulver og fløde, vurderer Arla i en kommentar.

- Stigningen i Arlas mælkepriser skyldes vores forbedrede forretningsmix og generelle forretningsresultater, skriver selskabet.

I markedskommentaren konstaterer Arla, at væksten i EU-mælkeproduktionen i august faldt som følge af det varme vejr, men den lå dog stadig over gennemsnittet for de foregående år. 

- Andre steder er der stadig stærk vækst i mælkeproduktionen. USA har overvundet den Covid-19-relaterede volumenreduktion i starten af sommeren, og er nu tilbage på en årlig vækst på cirka 2 procent.

- New Zealand fortsætter den stærke start på sæsonen med mere end 5 procent vækst, og produktionen i Sydamerika har haft et lignende vækstniveau, konstaterer Arla videre.

- Råvaremarkederne har fortsat været generelt stabile med beskedne prisbevægelser.

Corona-restriktioner

Der er dog en vis bekymring på de europæiske ostemarkeder for, om den nylige stigning i Covid-19-infektioner vil medføre indgreb, der igen har negativ indflydelse på foodservice-branchen.

- Dette har især kunnet ses på mozzarellasalget, hvor priserne fortsat svækkes. Andre priser på gul ost er mere stabile, da de understøttes af detailhandelen, lyder det.

Stabile proteinpriser

Seneste GDT-auktion har vist stabile priser for mælkepulver på trods af, at den stærke vækst i New Zealand har forøget udbuddet.

- Priserne understøttes dog af kortsigtede kontrakter og efterspørgsel. Mere langsigtet efterspørgsel ser ud til at være svagere, men det kan bare være udtryk for, at køberne afventer udviklingen. Europæiske proteinpriser er fortsat stabile med en forholdsvis positiv prognose.

- Det europæiske smørmarked er stadig stabilt med prisniveauer væsentligt over globale priser på trods af nylige GDT-stigninger. På kort sigt handles fløde betydeligt højere end smør, hvilket begrænser den europæiske smørforsyning, skriver Arla.

mip

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.

Aflivede mink giver problemer ved Holstebro

En del af de mink, der er begravet i et område ved Holstebro, er for tæt på den nærliggende Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen er i gang med løsninger.

Ikke autoriseret, men specialist

Traktormærkerne konsoliderer deres forhandlernet i større autoriserede forhandlere. Der findes imidlertid også enkelte store forhandlere, der står helt udenfor det autoriserede system.

Landmand kæmper for at få lov til reducere sine udledninger

Problemet med strandbeskyttelseslinjen, der blokerer for at kunne etablere minivådområder, blev mandag illustreret af Seges over for to folketingspolitikere på Lolland. Seges vil gerne have dispensation til at etablere minivådområderne inden for strandbeskyttelseslinjen.
Side 1 af 1981 (39620 artikler)Prev1234567197919801981Next