bannerPos

Årsmøde ved de røde

I sommer stod en af køerne fra Jens Peter Støjberg på fløjen som MidtWest Farmshows smukkeste ældre RDM-ko. På fredag kan du se endnu flere køer fra samme besætning, når Jens Peter Støjberg viser sin besætning frem efter det faglige møde ved RDM’s årsmøde i Roslev.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
17-09-2019 08:50
På fredag inviterer RDM og Viking til årsmøde. Denne gang på Hotel Pinenhus i det nordlige Jylland med efterfølgende besætningsbesøg ved Jens Peter Støjberg i Hjerk.

Traditionen tro mødes de røde avlere på fredag til årsmøde i RDM, denne gang i Roslev nær Skive.

Det faglige møde vil fylde det meste af formiddagen, hvor formand Lars Iversen blandt andet vil fremlægge sin beretning.

Over middag går turen mod Jens Peter Støjberg, som er vært ved et besætningsbesøg. Jens Peter Støjberg indgik i et I/S med sine forældre i 1992, hvorefter han i 2001 overtog bedriften som tredje generation.

Ny kalvestald

I 2004 blev en ny kostald opført med plads til 180 køer, og i 2015 byggede Jens Peter Støjberg en ny kalvestald. Senest er der netop bygget et nyt maskin- og råvarehus.

I avlsarbejdet er der fokus på den sunde og funktionelle ko. Der arbejdet med ET og bruges kønssorteret sæd.

Jens Peter Støjberg er meget aktiv i lokalområdet samt i RDM’s racebestyrelse og i Landsskuets bestyrelse.

Dagen vil også byde på en hædring af årets modtager af Alm. Brands Sundhedspris.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next