bannerPos

Årsmøde ved de røde

I sommer stod en af køerne fra Jens Peter Støjberg på fløjen som MidtWest Farmshows smukkeste ældre RDM-ko. På fredag kan du se endnu flere køer fra samme besætning, når Jens Peter Støjberg viser sin besætning frem efter det faglige møde ved RDM’s årsmøde i Roslev.

Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
17-09-2019 08:50
På fredag inviterer RDM og Viking til årsmøde. Denne gang på Hotel Pinenhus i det nordlige Jylland med efterfølgende besætningsbesøg ved Jens Peter Støjberg i Hjerk.

Traditionen tro mødes de røde avlere på fredag til årsmøde i RDM, denne gang i Roslev nær Skive.

Det faglige møde vil fylde det meste af formiddagen, hvor formand Lars Iversen blandt andet vil fremlægge sin beretning.

Over middag går turen mod Jens Peter Støjberg, som er vært ved et besætningsbesøg. Jens Peter Støjberg indgik i et I/S med sine forældre i 1992, hvorefter han i 2001 overtog bedriften som tredje generation.

Ny kalvestald

I 2004 blev en ny kostald opført med plads til 180 køer, og i 2015 byggede Jens Peter Støjberg en ny kalvestald. Senest er der netop bygget et nyt maskin- og råvarehus.

I avlsarbejdet er der fokus på den sunde og funktionelle ko. Der arbejdet med ET og bruges kønssorteret sæd.

Jens Peter Støjberg er meget aktiv i lokalområdet samt i RDM’s racebestyrelse og i Landsskuets bestyrelse.

Dagen vil også byde på en hædring af årets modtager af Alm. Brands Sundhedspris.

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next