bannerPos

Fodringskonsulent: - Ensileringsmidler til majs giver bedre resultater

Majshøsten tegner til at blive god og er så småt gået i gang. Hvis man endnu ikke har taget en beslutning om ensileringsmiddel, opfordrer DLG’s ensileringsekspert, Dorte Bossen, til, at man får gjort det nu.
17-09-2019 07:52

Med ensileringsmidler er det nemt at optimere ensileringsforløbet, så man ikke bare høster mange tons grønmasse, men også får grønmassen konserveret så godt som muligt. Er der ikke allerede truffet beslutning om ensileringsmiddel, så er det på høje tid, lyder opfordringen fra Dorte Bossen, som blandt andet er DLG’s ensileringsekspert.

Stort set alle maskinstationer har finsnittere, som kan dosere ensileringsmiddel. Det vigtige er at få en aftale på plads om, hvordan opblanding og tilsætning af et ensileringsmiddel skal foregå praksis.

Forskellige midler skal opblandes og doseres på forskellig måde, og derfor bør både landmand og maskinstation være godt forberedt, opfordrer Dorte Bossen, fodringskonsulent cand. agro ph.d. og ensileringsekspert i kvæg hos DLG.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next