bannerPos

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Planteavler Lau Hvid Hansen, der er direktør for det fynske kartoffelmelsprojekt, tilbyder nu flere avlere at få anpart i den kommende fynske fabrik. Målet er mindst 6.000 hektar produktionsgrundlag. Arkivfoto: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
18-01-2020 10:00
Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

For halvandet år siden blev der på Fyn taget initiativ til etableringen af en kartoffelmelsfabrik og derigennem skabe grundlag for dyrkning af denne højværdiafgrøde for både fynske og landmænd i områderne omkring øen.

Initiativet nærmer sig virkeligheden efter et medlemsmøde torsdag aften, hvor alle 47 anpartshavere i selskabet K&H ApS var indbudt til at drøfte mulighederne for at realisere projektet.

- Der

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kom med Effektivt Landbrug til Japan

Oplev besøg hos japanske landmænd sammen med andre danske landmandskolleger. Oplev ved selvsyn ét af de vigtigste højværdimarkeder for danske landbrugsprodukter på en studietur sidst i juni.

Landbrugseksporten til Japan kan tæt på fordobles de kommende år

For præcis et år siden startede den nye frihandelsaftale mellem Japan og EU. Med den aftale ser Landbrug & Fødevarer et særligt stort potentiale for kraftig at øge eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, da aftalen stort set fjerner al told de kommende 10-15 år.

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Tysk slagtesvinenotering stiger

Spændingen stiger på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side er udbuddet lille, og tyske omsættere kæmper om slagteklare grise. På den anden side mangler der stadigvæk prispositive impulser både på kødmarkedet i Europa og i tredjelandene.

- Vi er de rigtige landmænd

Både folketingsmedlemmer og medierne er ved at få øjnene op for foreningens argumenter. Det kniber mere med regeringerne, mener BL-toppen, der på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag prikker til »de talende jakkesæt på Axelborg«.
Side 1 af 1780 (35582 artikler)Prev1234567177817791780Next