bannerPos

Når ukrudtet skal væk

Det er vigtigt at få fuldkorn, men også grønsager i madpakken. Foto: Colourbox
10-08-2019 16:44

Hvad skal man vælge, når ukrudtet vælter op mellem gårdspladsens sten, eller på fortove, veje og stræder? Mange har gennem flere år tyet til forskellige sprøjtemidler mod ukrudtet, mens andre vælger at brænde ukrudtet væk, og atter andre vælger at anvende damp.

Og netop sidstnævnte har Vordingborg Kommune besluttet sig for fremad at anvende. Til formålet har kommunen købt tre helt nye maskiner i hvilke vand varmes op i et transportabelt fyr, inden det 98 grader varmt dampes ud over ukrudtet, der efterfølgende visner væk efter få dage.

Derudover har Vordingborg kommune, som den første i området meldt sig ind i projekt Giftfri have. Det skriver TV2.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der har lanceret kampagnen, hvor foreløbig flere end 20.000 borgere, herunder også private haveejere, men også kommuner og virksomheder, landet over, har meldt sig til.

Ujævn regn over Danmark

Det ustadige vejr har skabt problemer for at få bjerget høsten i hus mange steder i landet.

Men ikke overraskende har der været enorm forskel på, hvor det har regnet mest og hvor det har regnet mindst. DMI oplyser, at der onsdag og torsdag flere steder er faldet helt op til 60 millimeter regn mange steder, hvilket er over halvdelen af den normale mængde nedbør, der plejer at falde i august måned.

I det nordvestlige Jylland er der faldet 63,5 millimeter regn, og det står i stor kontrast til de sydlige egne. Både i Sydsjælland og nær den dansk-tyske grænse i det sydvestlige Sønderjylland er der områder, der har fået under 2 millimeter regn i den samme periode.

I næste uge fortsætter det omskiftelige vejr, der både byder på regn og byger, men også perioder med sol.

Madpakker - sæt i gang

Skolernes sommerferie går på held og fra mandag skal man mange steder i gang med at smøre madpakker igen.

- En god madpakke er en, som børnene har lyst til at spise, og en som holder dem mætte og veltilpasse dagen igennem siger Rikke Iben Neess fra Fuldkornspartnerskabet, som arbejder for at øge folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fuldkornspartnerskabet har samlet deres bedste tips og idéer til at komme godt fra start med madpakkerne på mandag. Det handler blandt andet om at få masser af fuldkorn i madpakken, flere grønsager og frugt med, og en vandflaske.

Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at øge folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fuldkorn betyder, at hele kornet er med, også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next