bannerPos

- Det er bare så »mycket bra«

37-årige Oluf Bosen er 6. generation på gården ved Kalmar, som han overtog i 2015. Siden har han lavet omfattende udbygning, etableret gårdbestyrelse og gør sig store tanker om fremtiden på gården. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
21-11-2020 21:00
For Oluf Bosen har etableringen af en gårdbestyrelse af seniorer fra forskellige erhverv været hans bedste beslutning hidtil. - Det tvinger mig til at have styr på mine tal og strategier hele tiden og til at kunne forklare dem, siger han.

Er det lettere at være landmand i Sverige end i Danmark?

Oluf Bosen er en ung, svensk landmand, der driver en 450 hektar stor, moderne bedrift nord for byen Kalmar nær den østsvenske kyst.

- Vi slagter årligt omkring 500 fedetyre og producerer godt 1,5 millioner kyllinger, fortæller han over kaffen i det hyggelige køkken i det rødmalede og meget svenske stuehus.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.

Aflivede mink giver problemer ved Holstebro

En del af de mink, der er begravet i et område ved Holstebro, er for tæt på den nærliggende Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen er i gang med løsninger.

Ikke autoriseret, men specialist

Traktormærkerne konsoliderer deres forhandlernet i større autoriserede forhandlere. Der findes imidlertid også enkelte store forhandlere, der står helt udenfor det autoriserede system.

Landmand kæmper for at få lov til reducere sine udledninger

Problemet med strandbeskyttelseslinjen, der blokerer for at kunne etablere minivådområder, blev mandag illustreret af Seges over for to folketingspolitikere på Lolland. Seges vil gerne have dispensation til at etablere minivådområderne inden for strandbeskyttelseslinjen.

Dårligt vejr i Europa rammer næste års rapsproduktion

Vejret hen over de seneste måneder har udviklet sig i en gunstig retning med hensyn til såning af vinterafgrøder i Europa. Derimod har vejret ikke ligefrem gavnet såning af rapsfrø.

Høst i USA er nu et overstået kapitel

Den amerikanske høst med majs og sojabønner er nu et overstået kapitel. I år var et lidt anderledes høstår i USA, eftersom høstpresset udeblev. Udover en skuffende produktion af majs og sojabønner, så nedgraderes kvalteten af den netop plantede amerikanske vinterhvede.
Side 1 af 1981 (39617 artikler)Prev1234567197919801981Next