bannerPos

Svensk landmand: - Danske landmænd er dygtigere og mere effektive end svenske

- Vi slagter årligt omkring 500 fedetyre og producerer godt 1,5 millioner kyllinger, fortæller Olof Boesen foran de nye staldanlæg. Foto: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
21-11-2020 21:00
Det fastslår Oluf Bosen med bestemthed – ikke mindst efter, at Danish Crown og Danish Agro har etableret sig nær hans østsvenske landbrug.

Oluf Bosen ser med stor respekt på dansk landbrug.

- De danske landmænd er meget dygtige og effektive – også i forhold til svenske landmænd, som er tilsvarende dygtige på skovbrug.

- Og I producerer til eksport, hvilket vi slet ikke gør i samme grad.

Svenske landmænd tænker på hjemmemarkedet og på det, som de svenske forbrugere vil betale for.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.

Aflivede mink giver problemer ved Holstebro

En del af de mink, der er begravet i et område ved Holstebro, er for tæt på den nærliggende Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen er i gang med løsninger.

Ikke autoriseret, men specialist

Traktormærkerne konsoliderer deres forhandlernet i større autoriserede forhandlere. Der findes imidlertid også enkelte store forhandlere, der står helt udenfor det autoriserede system.

Landmand kæmper for at få lov til reducere sine udledninger

Problemet med strandbeskyttelseslinjen, der blokerer for at kunne etablere minivådområder, blev mandag illustreret af Seges over for to folketingspolitikere på Lolland. Seges vil gerne have dispensation til at etablere minivådområderne inden for strandbeskyttelseslinjen.
Side 1 af 1981 (39620 artikler)Prev1234567197919801981Next