bannerPos

DSV frøavlerne slog udbytterekord i 2017

Avlschef hos DSV Frø, Carsten Jørgensen, er godt tilfreds med udbyttet for 2017. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-05-2018 14:18
Frøavlerne under DSV havde et udbytte ti procent over det typiske gennemsnit i 2017, oplyser DSV Frø Danmark.
Tallene overrasker i forhold til de vækst- og dyrkningsbetingelser, der var i 2016/16, siger avlschef Carsten Jørgensen fra DSV Frø Danmark.
 
- Det er yderst tilfredsstillende og flot af vores frøavlere taget i betragtning, at det danske gennemsnitsudbytte i 2017 ligger under gennemsnittet af de seneste fem år. DSV frøavlerne er gået mod strømmen og har bevist, at en vanskelig vækstsæson kan vendes til noget positivt, hvis den håndteres korrekt og man gør tingene optimalt og til tiden, skriver han i en kommentar.
 
Det ti procent højere udbytte svarer til et merudbytte på hele 142 kg frø/ha eller til ca. 1.350 kroner pr. hektar med de nuværende priser.
 
Det er især i almindelig rajgræs, at DSV-frøavlerne har vist yderst flotte resultater. Et renvareudbytte på over 1.700 kg pr. hektar. Det er ikke set i Danmark før, og er hele 13 procent over landsgennemsnittet.
 
- DSV frøavlerne har udvist rettidig omhu gennem vækstsæsonen og ikke mindst ved at få høsten i hus til tiden.
Det samme gør sig gældende for hvidkløver, hvor vores frøavlere høstede 379 kg/ha. I forhold til landsgennemsnittet er det et forholdstal på 121. Det er yderst positivt og overraskende godt i forhold til de våde høstbetingelser, vi måtte bjærge høsten under. Der var mange marker, hvor der stod vand i plejesporene ved høst, men frøavlerne viste mod og handlekraft og fik høsten ind, inden regnen tog udbyttet, lyder det fra Carsten Jørgensen.

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.
Side 1 af 1925 (38483 artikler)Prev1234567192319241925Next