bannerPos

Dækningsbidrag på knap 10.000 pr. hektar i frømarker

2019-høsten i Danmark blev vellykket med et udbytteindeks på 107, oplyser DLF. Arkivfoto
11-06-2020 12:12

DLFs frøavlere havde i 2019 en indtjening på 13.800 kroner pr. hektar og et DB1 på 9.700 kroner pr. hektar, viser slutafregningen, der blev udbetalt til avlerne torsdag.

En indtjening på 13.800 kroner pr. hektar og et DB1 på 9.700 kroner pr. hektar. Det var indtjeningen for DLFs frøavlere i 2019, viser slutafregningen, der blev udbetalt til avlerne torsdag.

- Dermed placerer frøhøsten 2019 sig indtjeningsmæssigt pænt i rækken af høstår, hvor dækningsbidraget i frø har været omkring 10.000 kroner pr. hektar, lyder det fra DLF.

Mængdemæssigt satte den danske frøhøst i 2019 rekord. DLF oplyser, at udbytteindekset landede på 107 i gennemsnit for alle arter i forhold til et femårs gennemsnit.

- Den største art, alm. rajgræs, leverede et indeks på 111, og andre store arter som strandsvingel og engrapgræs leverede også høje udbytter, mens rødsvingel og især hvidkløver lå under gennemsnitsniveauet, skriver DLF i en meddelelse.

Usikkerhed

DLF lægger ikke skjul på, at internationale handelsrestriktioner og corona-nedlukninger midt i højsæsonen har været store usikkerhedsfaktorer, der kræver stor omstillingsparathed og fleksibilitet i hele forsyningskæden.

- På trods af disse svære odds er afsætningen af frø overordnet set forløbet tilfredsstillende i sæsonen 2019/20, lyder det fra DLF.

- Vi glæder os over, at vi i 2019 fik den største høst i DLFs historie. Rent afsætningsmæssigt har sæsonen været udfordret, men alt i alt har vi haft et pænt salg i de fleste markeder, siger Anders Mondrup, avlsdirektør i DLF.

- Derfor kan vi kunnet finalafregne avlerne med i gennemsnit 13.800 kr. pr. ha. Det giver avlerne en indtjening i frø, der er på samme høje niveau som de senere år.

I forhold til acontoudbetalingerne i december, hvor DLF-avlerne fik udbetaltt acontobeløb på 75 procent af den forventede afregningsrpris, er restudbetalingen til avlerne toppet med knap 30 millioner kroner.

mip

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.
Side 1 af 1924 (38480 artikler)Prev1234567192219231924Next