bannerPos

Nyt kvægfoderkoncept er baseret på dansk protein

Det nye kvægfoderkoncept Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner.
24-06-2020 15:13

Grovvarekoncernen Danish Agro har netop lanceret et nyt økologisk kvægfoderkoncept, hvor hovedingrediensen er danskproduceret protein.

Konceptet, Logi Kvæg Beany, er produceret ud fra et nærhedsprincip, idet hestebønnerne samt korn, klid og ærter som udgangspunkt er rene danske råvarer.

De øvrige proteinråvarer i foderkonceptet såsom rapsfrø, rapskager, solsikkekager og græsprodukter kan komme fra andre europæiske lande.

- I Danish Agro arbejder vi aktivt med en række forskellige tiltag, hvis formål er at mindske miljøpåvirkningen fra den protein, som bruges i vores foderproduktion. Danskproduceret protein fungerer godt som hovedingrediens i det her foderkoncept, fortæller direktør i Danish Agro, Henning Fogh.

Fordele

Nyudviklede foderblandinger med dansk protein mindsker samtidig afhængigheden af import af protein til foderproduktionen, hvilket medfører en række fordele:

- Med de nye blandinger tilbyder Danish Agro et stærkt alternativ til den økologiske sojaprotein, som har været vanskelig at skaffe i god kvalitet. Samtidig er det nye foderkoncept et naturligt resultat af det fokus, Danish Agro har på at anvende alternative proteinkilder, forklarer markedschef for kvæg og økologi i Danish Agro, Kent Mathiesen.

Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner.

Serien dækker protein-niveauer fra 15 % til 28 % og fedt fra 4 % til 9 %.

mip

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next