bannerPos

Hamlet Protein positive trods negativt resultat

- Vi forventer at se en stærk stigning i resultaterne for 2020, og halvvejs gennem året har vi øget vores indkomstprognose for perioden, fastslår Hamlet Proteins CEO Erik Visser.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
01-07-2020 13:27
- Vi er i gang med en omlægning, der vil få vores omkostningsniveau på linje med virksomhedens størrelse og gøre vores virksomhed mere effektiv i kommunikationen omkring sunde dyr og deres ernæring over for vores kunder, lyder det fra Erik Visser, CEO hos Hamlet Protein.

Et nettotab i 2019 på 35 millioner kroner. Det er det værste resultat, som Hamlet Protein med base i østjyske Horsens, har præsteret inden for de seneste fem år. På trods af det, er ledelsen positive omkring udsigterne for 2020, oplyser firmaet.

Virksomheden producerer sojabaserede specialingredienser til smågrise-, kyllinge- og kalvefoder på to produktionsanlæg i Danmark og USA. Hamlet Protein servicerer kunder over hele verden gennem et netværk af egne salgskontorer og distributører.

- I 2019 steg salgsvolumen i Asien med 2,5 procent. Det kinesiske marked viser tegn på bedring efter den afrikanske svinepest, der påvirkede landet i 2018. Nordamerika oplevede stor vækst. Det gjaldt især for USA med 35 procent vækst, hvor Hamlet Protein færdiggjorde deres kapacitetsudvidelse.

Efter et stærkt 2018 faldt salgsvolumen i Europa 2019 med 10 procent, hvor Danmark fortsat er det vigtigste marked, lyder det fra Hamlet Protein.

Optimistisk CEO

Virksomheden oplyser, at ikke mindst omstruktureringsomkostninger og værdiforringelse af immaterielle aktiver har medført et fald i resultaterne for 2019, der er endt ud i et nettotab på 35 millioner kroner.

Men CEO Erik Visser, der tiltrådte i juni 2019, er optimistisk.

- Hamlet Protein er kendt for sine sojabaserede specialingredienser af høj kvalitet. Vi fortsætter med at bestræbe os på at levere de bedste vegetabilske proteiner til unge produktionsdyr sammen med den bedste ernæringsrådgivning baseret på mange års erfaring.

- Tidligt i 2020 sikrede vi refinansiering af Hamlet Protein med Nordea, hvilket i høj grad har forøget vores likviditet og skabt fleksibilitet i vores finansielle aftaler, forklarer Erik Visser.

Positive 2020-tendenser

I 2019 revurderede og opdaterede firmaet sin strategi, pointerer CEO’en.

- Vi tilrettede organisationen til fordel for en mere hands-on-kultur, igangsatte et Opex-reduceringsprogram, gennemgik distributørforhold, investerede i udvalgte markeder for at øge vores lokale tilstedeværelse og fokuserede på en kundecentreret tilgang, tilføjer Erik Visser.

Virksomhedens cash flow faldt i 2019 sammenlignet med 2018, primært på grund af den øgede arbejdskapital og Capex-investeringer. Hamlet Protein regner ikke med store Capex-projekter inden for de næste tre år, eftersom nuværende kapacitet dækker den forventede volumen. Den nye finansieringsaftale vil reducere renteudgifterne betydeligt.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld omkring Hamlet Proteins muligheder fremadrettet. Vi har en fantastisk produktportefølje og et godt team. Vi er i gang med en omlægning, der vil få vores omkostningsniveau på linje med virksomhedens størrelse og gøre vores virksomhed mere effektiv i kommunikationen omkring sunde dyr og deres ernæring over for vores kunder.

- Vi forventer at se en stærk stigning i resultaterne for 2020, og halvvejs gennem året har vi øget vores indkomstprognose for perioden, konkluderer Erik Visser.

 

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.
Side 1 af 1924 (38480 artikler)Prev1234567192219231924Next