bannerPos

Valuta: Norske kr. rammer laveste niveau i årtier

AF: RITZAU FINANS

16-10-2019 16:59

Den norske kr. bliver svækket onsdag, og over for den danske kr. er valutaen i det svageste niveau i årtier.

Ifølge Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank, er den norske kr. blevet ramt af den usikkerhed, som har præget verdensøkonomien de seneste måneder.

- Den norske kr. har generelt set været under pres på grund af usikkerheden omkring den globale økonomi i kølvandet på handelskonflikten. Den usikkerhed rammer en lille åben økonomi som den norske, skriver han i en kommentar.

Nervøsiteten har rod i handelskonflikten mellem USA og Kina, der har sendt rystelser igennem den globale økonomi og skabt usikkerhed.

I Sverige er billedet det samme, og den svenske kr. er også underdrejet.

- I Sverige har vi set, at den svenske kr. er faldet til det laveste niveau i noget, der ligner ti år, siger Kim Blindbæk.

I Sydbank er der ingen forventning om, at nervøsiteten på de finansielle markeder vil forsvinde lige foreløbigt, og derfor kan svækkelsen af norske og svenske kr. vare ved noget tid endnu.

Onsdag eftermiddag koster en svensk kr. 0,6911 danske kr., hvilket er tæt på det laveste niveau i et årti. Sammenlignet med tirsdag er valutaen svækket fra 0,6920 kr.

Samtidig koster en norsk krone 0,7371 danske kr. I forhold til tirsdag er valutaen svækket fra 0,7417 danske kr.

Selv om den danske kr. er stærkere end sine skandinaviske modparter, er kr. på sit laveste niveau i fire år sammenlignet med euro.

Det hænger ifølge Sydbank sammen med, at der ikke længere er så stor usikkerhed om euroen efter det seneste regeringsskift i Italien.

Samtidig har Den Europæiske Centralbank lempet sin pengepolitik i mindre grad end den danske Nationalbank, hvilket har gjort det mere interessant at købe euro frem for kroner.

En euro koster onsdag 7,4712 kr. mod 7,4706 kr. tirsdag eftermiddag.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next