bannerPos

Ekspertblogs

Velkommen til L-MedieHus nye ekspertblog.

Bloggen vil løbende blive opdateret med spændende, relevante, dybdegående og til tider udfordrende blogs fra vores mangfoldige ekspertpanel.

Adgang til bloggen kræver som minimum et L-plus abonnement.

Vær opmærksom på skattereglerne hvis du får erstatning ved drikkevandsbeskyttelse

Der er især tre ting, der er vigtige at vide, hvis du får erstatning i forbindelse med boringsnære beskyttelsesområder på din jord.


Her er reglerne for julegaver til ansatte

Julen står for døren, og du vil gerne tilgodese dine ansatte med julegaver. Men hvordan er det nu, at fradragsreglerne er for firmagaver – og hvad med momsen?


Skriftlige aftaler giver stabilitet og driftssikkerhed

Selvom en mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig aftale, er den langt fra lige så hensigtsmæssig.


Både kommuner og lodsejere bør indgå frivillige aftaler vedrørende BNBO

Betragtninger om, at man helt skal fjerne BNBO, fordi retten til at udpege områderne ikke accepteres, må siges at være et juridisk og strategisk vildskud, vurderer advokaten Søren Nørgaard Sørensen.


Få et bedre samarbejde med banken

Ifølge en økonomikonsulent er der meget, man som landmand kan gøre for at opnå et bedre samarbejde med banken – og hermed øge sine chancer for gode finansieringsaftaler.


Svinepest giver aftalemæssig turbulens forude

Hvis der ikke er en klar, skriftlig aftale, opfordres både sælger, køber og transportør til at lave en skriftlig og klar aftale om omfanget af en leverings- og/eller aftagningspligt samt om vilkårene for eventuelle forsinkelsesperioder og opsigelsesvarsler.


Tjek dine ejendomsvurderinger før 1. november

Fra den 1. november kan du ikke længere få genoptaget dine gamle ejendomsvurderinger, hvis de er forkerte. Derfor bør du tjekke dine vurderinger for fejl, hvis du vil undgå at betale for meget i skat af din ejendom.


Slut med skattefordele ved forældrekøb

Snart er det slut med de skattefordele, der i mange år har været ved såkaldte forældrekøb.


Du kan få momsfradrag for bespisning af medarbejdere ved overarbejde i høsten

Husk, at du har mulighed for at få momsfradrag for udgifter til bespisning af dine medarbejdere, hvis de arbejder over i høsten. Det gælder både for ansatte i landbrug og maskinstationer.


Udfordringer og visioner

Så længe jeg kan huske, har landbruget peget tilbage og fortalt om det, som de allerede har gjort. Men i 2019 begyndte dansk landbrug at pege fremad.


Side 1 af 8 (151 artikler)Prev12345678Next