bannerPos

Danish Crown øger undervægtsfradrag

Danish Crown øger undervægtsfradragene for at sikre, at produktionskapaciteten udnyttes optimalt, og at ejerne serviceres bedst muligt. Arkivfoto
18-09-2020 12:13

En markant stigning i tilmeldingerne til Danish Crown betyder, at selskabet hæver alle nuværende undervægtsfradrag med 1 krone pr. kilo (op til 68,9 kilo), og samtidig hæves undervægtgrænsen med 3 kilo i bunden med et fradrag på 0,5 kroner pr. kilo (69,0-71,9 kilo).

- Tilmeldingen til Danish Crowns slagterier er kraftigt stigende i denne uge, og derfor indføres der fra næste uge (uge 39) et øget undervægtsfradrag for at sikre, at slagterikapaciteten udnyttes på den mest fornuftige måde, lyder det fra Danish Crown.

- Enhver undervægtig gris, vi får ind til slagtning, er en dårligere udnyttelse af vores produktions-setup og de kilo, vi kan producere.

- Med den større usikkerhed i markedet, og en situation, hvor vi kan få flere grise til slagtning, vælger vi at hæve undervægtsfradragene og vægtmasken, så det lønner sig at lade grisene gå i staldene, indtil de rammer en optimal vægt indenfor vægtgrænserne, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork og fortsætter:

Vægtgrænser op

- Vi er klar over, at det vil være til gene for nogle af vores andelshavere, men vi er sikre på, at det er en samlet optimering, som sikrer, at der ikke er enkelte producenter, der fristes til at tilmelde grise med meget lav vægt for at skabe en individuel optimering på bekostning af fællesskabets interesser.

Udover de øgede vægtfradrag øges vægtgrænserne i bunden med 3 kilo til 72,0 kilo, men fradrag på de første 3 kilo holdes på 0,5 kroner pr kilo. Den nye vægtgrænse hedder således 72,0-96,9 kilo.

Gælder ikke specialgrise

Ovenstående gælder alle grise leveret til Danish Crown med undtagelse af specialkontraktgrise: Antonius, Bornholmergrisen, OUA-grise samt UK-grise.

Økologiske- og Frilandsgrise får direkte besked.

Man kan se en tabel med de nye vægtfradrag og grænser på Danish Crowns hjemmeside.

mip

 

 

 

Har du styr på din vinterfodring?

Ifølge økologirådgiver Louise Kjær Hilligsøe kan det være en god idé at have en vinterfoderplan klar allerede nu, så man er klar, når man ser græsoptagelsen, begynder at falde til et minimum.

- Forøg køleeffekten og spar el

I mange tilfælde kan køleeffekten på forkølesystemet øges, vurderer energi- og teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S. Herved sænker man elforbruget til kølingen, og samtidig øger man anlæggets samlede kølekapacitet.

Auken klar til at bringe spildevandssag ind i EU

- Vi har respekt for, at Margrethe Auken holder fokus på sagen – hverken på partifarver eller personer. Den slags har vi brug for i dansk landbrug, lyder det anerkendende fra Agerskovgruppen, efter et politisk tilbud om at få spildevandssagen bragt frem i EU-Parlamentet.

Nu ses angreb af aksløberens larve

Korn og frøgræs angribes i pletter af larver. Avaunt 150 EC har en mindre anvendelse til bekæmpelse af larverne.

Ros for endnu et fald i forbruget af antibiotika

Nye tal for det europæiske forbrug af antibiotika viser, at dansk husdyrproduktions forbrug endnu engang ligger i bund – et resultat der vækker glæde hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Sprøjt ikke med Kerb i vinterraps ved meget væselhale

Fra 1. november kan Kerb anvendes i vinterraps. Kerb bekæmper græsukrudt. - Men inden vinterrapsen sprøjtes med Kerb, bør marken gås grundigt igennem for områder med stor bestand af væselhale. Og de bør ikke sprøjtes, siger Carsten Fabricius, Seges.

Det aktuelle forbrug af antibiotika driller

En øget produktion af grise har i første halvdel af 2020 ført til en stigning i det totale forbrug af antibiotika i forhold til første halvår 2019. Det er en udvikling, der vækker bekymring hos Seges Svineproduktion, idet myndighederne ikke ser på antal doser pr. gris.

Minkavlere kan beholde raskmeldte mink

Med en fritest kan nogle minkavlere nu sælge skindet fra mink, der tidligere var syge, men nu er blevet raske. Det har fødevareminister Mogens Jensen fredag orienteret erhvervet om på et møde.
Side 1 af 1960 (39186 artikler)Prev1234567195819591960Next