bannerPos

Ros og anerkendelse ved rejsegilde på DLG’s nye hovedkvarter

Det nye DLG-hovedkvarter ved Fredericia begynder at tage form. Det skal stå færdigt i 2020. Fotos: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
27-06-2019 13:07
Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. I går var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde.

I oktober sidste år kunne første spadestik tages, og i går var der så rejsegilde på det, der næste år står færdigt som DLG-koncernens nye, store hovedsæde i Fredericia.

Det var yderst tilfredse og forventningsfulde repræsentanter fra bygherre, ejer, entreprenør og kommune, der i går kunne fejre rejsegildet for nybyggeriet, der ligger på en central placering i udkanten af Fredericia med motorvejen og Lillebæltsbroen blandt de nærmeste naboer.

Og der var ros og anerkendelse hele vejen rundt omkring byggeriet, hvor alt har kørt planmæssigt.

- Vi er kommet langt siden efteråret 2018, og alt kører efter planen. Det er det største forandringsprojekt i DLG’s historie og så endda i koncernens 50 års jubilæumsår, sagde koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, der understregede at i DLG, skal man altid være omstillingsparat – netop som det er sket med udflytningen fra Axelborg til nu midlertidige lokaler i Fredericia, inden flytningen til det nye hovedkvarter, altså ligeledes i Fredericia.

Han benyttede samtidig lejligheden til at takke de mange medarbejdere, der har valgt at flytte med til Fredericia, hvor omkring 200 arbejdspladser er flyttet til, og hvor omkring 300 ventes at skulle arbejde i 2020.

Fra tanker til virkelighed

Det er virksomheden NRE, der er totalentreprenør på byggeriet, og sales director Jonas Olesen lagde i sin tale ikke skjul på, at han på flere plan er både stolt og imponeret over byggeriet:

-  Vi er glade for at være med til at danne ramme om jeres nye domicil. Det er en stor dag for både bygherre og kommunen. Det er nu, vi kan se tankerne bag projektet tage form.

Jonas Olesen rettede samtidig en tak til både de rådgivere og rigtig mange håndværkere, der har sørget for, at tankerne er blevet til bygning.

Også hos selskabet AP Pension, der bygger og kommer til at eje bygningen, som DLG fremadrettet lejer, er man yderst tilfreds med resultatet indtil videre.

- Det er et spændende og prestigefyldt byggeri, som er endnu flottere, end jeg havde forestillet mig. Vi er glade for at være blevet valgt af DLG som partner, lød det fra Peter Olsson, ejendomsinvesteringschef hos AP Pension.

Han rettede samtidig en stor tak til NRE samt ikke mindst Fredericia Kommune for et yderst godt samarbejde.

Ydmyg og taknemmelig

En stor virksomhed med hundredvis af arbejdspladser, der flytter til ens by og kommune, er et stort aktiv.

Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard, (S), sparede heller ikke på sin anerkendelse og tilfredshed:

- Det er stort, at en virksomhed som DLG har flyttet domicil fra Axelborg hér til Fredericia. Det er vi både taknemmelige og ydmyge over. Det er et imponerende byggeri og tæt på kunst. Og vi er glade for, at AP Pension har samme oplevelse af det som os, lød det fra Jacob Bjerregaard.

DLG’s nye hovedkontor bliver som nævnt bygget af AP Pension, som også bliver ejere af bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og bliver også indretningsarkitekter på den færdige bygning. NRE Denmark er totalentreprenør og Rambøll er bygherrerådgivere.

Det ny hovedkvarter ventes at stå færdigt om et år – i sommeren 2020.

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next