bannerPos

"Mad der gør glad" har tjent 10.000 til Julemærkefonden - før udgivelsen!

14-06-2016 11:20

I dag udkommer kogebogen "Mad der gør glad". Bogen er fyldt med fristende grøntsags retter, der giver alternativer til danskernes vanlige retter - og danskerne har taget den til sig.

Tallene på forsalg og forudbestillinger af bogen "Mad der gør glad" er her på release dagen opgjort og samlet set, er der allerede nu et overskud på 10.000 kroner til Julemærkefonden. 

Foredragsholder og forfatter Mette Glargaard, der står bag udgivelsen siger: -Jeg havde ikke forventet, at danskerne i den grad var klar til et sundere alternativ. Men det hænger måske sammen med at bogen ikke prædiker, men giver alternativer, så det der kan virke besværligt, bliver overskueligt for mange. 

Mette Glargaard,  som udgiver kogebogen fra eget forlag havde en aftale om tryk og distribution, som gik i vasken og projektet var tæt på at dø, men Plusbog.dk sprang til og tilbød at trykke kogebogen kvit og frit. 

Medierne har været støttende og har været gode til at skrive om projektet og det har grebet om sig, så rigtig mange har bestilt bogen før den udkom og det betyder altså, at der allerede er et pænt overskud. 

De mennesker, der har forudbestilt og modtaget inden den officielle udgivelsesdato, er begyndt at dele bogen og deres resultater af bogens opskrifter på de sociale medier, og det inspirerer andre til også at anskaffe sig bogen. 

Mette Glargaard siger: - Det er jo win-win. Køberne får en lækker bog og Julemærkefonden får penge til deres gode arbejde. Jeg har også allerede fået henvendelser fra forældre, der har børn på Julemærkehjem, som gerne vil have bogen - de kan få den gratis ved at henvende sig til det hjem deres barn har været på. 

På spørgsmålet om hvad Mette Glargaard selv får ud af det, svarer hun: - Glæden ved at vide, at der er nogle mennesker, der bliver inspireret til at gøre noget godt for sig selv.

Bogen udkommer i dag og kan købes hos alle boghandlere - fysiske og digitale.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.
Side 1 af 1852 (37022 artikler)Prev1234567185018511852Next