bannerPos

Medarbejderes overarbejde kan koste dyrt

Din medarbejder må over en periode på fire måneder maksimalt arbejde i gennemsnit 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab. Arkivfoto
03-08-2020 10:04

Det er vigtigt at være opmærksom på, at dine medarbejdere over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen, lyder det fra rådgivningsselskab.

Hvis du er arbejdsgiver, er det vigtigt, at du har styr på den såkaldte 48-timers-regel, lyder det fra Patriotisk Selskab.

- Reglen betyder, at dine medarbejdere over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen, oplyser rådgivningsselskabet.

I et nyhedsbrev gør Patriotisk Selskab også opmærksom på, at perioden opgøres fra den dag, Arbejdstilsynet er på besøg.

- Kommer de, mens I har en travl periode, så er det stadig de seneste fire måneder, der tages udgangspunkt i – også selvom medarbejderen måske har haft færre arbejdstimer i månederne før. 48-timers-reglen gælder også, selvom medarbejderen selv tilbyder at arbejde over. 

Ferie holdes udenfor

Ifølge Patriotisk Selskab kan man ikke bringe medarbejderens timetal ned under de 48 timer ved for eksempel at lade medarbejderen arbejde 70 timer i fire uger og så lade ham holde ferie i den femte uge. Ferie, feriefridage, sygdoms- og orlovsperioder skal nemlig holdes uden for beregningen af gennemsnittet på 48 timer.

Hvis man ikke overholder 48-timersreglen, risikerer man at skulle betale en godtgørelse til medarbejderen.

- Godtgørelsen ligger på omkring en månedsløn for hver periode med fire måneder, hvor 48-timers-reglen overtrædes, skriver Patriotisk Selskab.

mip

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.
Side 1 af 1924 (38480 artikler)Prev1234567192219231924Next