bannerPos

Sovende gæster i faremarken

Her er en af de besøgende hos Jesper Adlers grise-indlogering. Foto: Friland A/S
07-08-2020 13:54

Økologisk svineproducent Jesper Adler har haft velkomne gæster den seneste tid.  Her har det nemlig været muligt for interesserede at bo i en specialindrettet grisehytte på hans faremark. Hytten er både isoleret, har indlagt strøm, terrasse og er udsmykket med Friland Økologi-folie. 

Og tilbagemeldingerne fra folk har været gode, fortæller Jesper Adler i en pressemeddelelse fra Friland.

- Det er virkelig en god oplevelse for de besøgende, men da vores grise jo er produktionsdyr, får gæsterne selvfølgelig en grundig introduktion inden opholdet. Grisene må ikke fodres, og der må ikke indtages mad udenfor hytten. Men jeg håber, at sådan et besøg medvirker til, at de besøgende oplever, at denne produktionsform ikke er så tosset endda, og vælger vores kød fra køledisken, siger han. 

God omtale

Hos Friland, der har leveret den specialindrettede hytte, er man også godt tilfreds med projektet hos Jesper Adler. 

- Pressedækningen og omtalen på de sociale medier har været overvældende. Vi overvejer kraftigt, om det er et projekt, der kan udvides til andre leverandører flere steder i landet, siger Kasper Frank Christensen, der er kommunikations- og presseansvarlig hos Friland, men oplyser at det først kan realiseres i 2021. 

Hvis man har lyst til at prøve kræfter med en overnatning blandt grise, kan man læse mere på Gelstrupgaards Facebookside.

Men man skal ifølge Jesper Adler ikke regne med at få mange timers søvn.

- Grisene grynter og rumsterer hele natten. Så jeg vil skyde på, at man får 4-5 timers søvn, siger han.

hka

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next