bannerPos

Alle ansøgere til naturpleje har fået tilskud

Her ses et af de Natura 2000-områder, der er tildelt plejemidler til. Arkivfoto.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-06-2018 11:20
Igen i 2018 har der været stor interesse fra landmænd for tilsagn til pleje af græs- og naturarealer, og der er blevet søgt om mere end budgetteret. Miljø- og fødevareministeren har nu besluttet at imødekomme alle ansøgninger.
Danske landmænd har søgt flittigt på årets ordning for pleje af græs- og naturarealer. Der er blevet søgt nyt tilsagn til i alt ca. 20.000 ha. Det svarer til et beløb på 200 millioner kroner. Det er 20 millioner mere, end der er afsat på budgettet for 2018 i Fødevare- og landbrugspakken.
 
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har nu besluttet at imødekomme alle tilskudsberettigede ansøgninger om tilsagn.
 
De ekstra midler gør det samtidig muligt at forny tilsagn for ca. 14.000 hektar, som udløber i 2018, og som er genansøgt i år.
 
Hovedparten af de ansøgte arealer ligger inden for den særlige Natura 2000-udpegning. Her har Danmark særlige forpligtelser til at passe på naturtyper og arter, og ofte er afgræsning afgørende for at bevare disse. Den anden store andel ligger udenfor den særlige Natura 2000-udpegning, men med en høj naturværdi (HNV 5-12).
 
Den særlige Natura 2000-udpegningsareal udgør i alt 11.718 hektar, mens HNV-arealet udgør 8.511 hektar.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.
Side 1 af 1924 (38480 artikler)Prev1234567192219231924Next