bannerPos

30 millioner på vej tilbage til lokal udvikling

Regeringen sætter 30 millioner kroner ekstra af til de lokale aktionsgrupper (LAG), som arbejder med projekter, der understøtter gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer. Arkivfoto

Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
09-10-2019 12:04
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ruller den tidligere regerings nedskæring af penge til landdistrikterne tilbage. Dermed er der igen 30 millioner kroner på vej til projekter, der skal skabe liv på landet.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ruller den tidligere V-regerings nedskæring af de lokale aktionsgrupper tilbage. Dermed afsætter regeringen 30 millioner kroner ekstra i 2020 til lokale projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne – de såkaldte LAG-midler.

Med LAG-midlerne får borgere, virksomheder og foreninger en økonomisk hånd til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer.

Sådan fordeles pengene

  • Region Midtjylland får yderligere 5,75 millioner kroner. Dertil kommer, at LAG Småøerne og LAG Langeland, Læsø, Samsø, Ærø tilsammen får yderligere 3,68 millioner kroner
  • Region Nordjylland får yderligere 4,96 millioner kroner. Dertil kommer, at LAG Småøerne og LAG Langeland, Læsø, Samsø, Ærø tilsammen får yderligere 3,68 millioner kroner
  • Region Sjælland får yderligere 7,81 millioner kroner. Dertil kommer, at LAG Småøerne får yderligere 1,23 millioner kroner
  • Region Syddanmark får yderligere 7,81 millioner kroner. Dertil kommer, at LAG Småøerne og LAG Langeland, Læsø, Samsø, Ærø tilsammen får yderligere 3,68 millioner kroner

 

- LAG-midlerne er vigtige for udviklingen i Danmarks landdistrikter. Derfor var det en helt skæv prioritering, da V-regeringen i sin tid beskar ordningen med en tredjedel. Vi har i Socialdemokratiet lovet at rulle den borgerlige nedskæring tilbage. Det gør vi nu i dag ved at tilføre 30 millioner kroner til området i 2020, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Skaber grønne arbejdspladser

Erhvervsministerens forventning er, at flere midler til de lokale aktionsgrupper vil understøtte bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne og på de små øer. De grønne projekter skal være med til at styrke lokalsamfundene og skabe flere arbejdspladser.

- Landdistrikterne er en del af klimaløsningen. Produktionen og ideer er mange i disse skønne områder uden for de store byer. Det er derfor, at vi nu både styrker de lokale aktionsgrupper og den grønne omstilling. Der er i mine øjne god sammenhæng mellem at skabe aktivitet og arbejdspladser ude i landdistrikterne og at bidrage til en mere grøn fremtid. Det potentiale understøtter vi nu helt kontant.

Den nuværende LAG-indsats er en del af EU’s Landdistriktsprogram og løber til 2020, hvorefter der igen skal forhandles om en ny programperiode.

Fakta om LAG

  • Der er i alt 26 lokale aktionsgrupper (LAG) på tværs af landet, som tilsammen dækker over 56 kommuner og 27 småøer
  • Med LAG-midlerne får borgere, virksomheder og foreninger en økonomisk hånd til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer
  • De lokale aktionsgrupper giver tilskud til projekter (LAG-midler), der kan skabe vækst og udvikling i landdistrikterne. Aktionsgrupperne prioriterer midlerne på baggrund af den lokale LAG-forenings egen strategi

Kilde: Erhvervsministeriet

ditte@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 67

Danish Crowns salg af Tulip Ltd helt på plads

Danish Crowns salg af britiske Tulip Ltd til det Nasdaq-noterede amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation er nu gennemført.

Aarhus-rektor ser ikke noget problem i Markagers alternative kvælstoftal

Rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen forsvarer professor Stiig Markagers ret til at ytre sig om udviklingen i kvælstofudledningen. Novana-rapporten er dog universitetets rådgivning til ministeriet, slår han fast.

Hvordan en bustur i 1993 førte til et landbrug med 2.500 ansatte

Tom Axelgaard var egentlig en jysk mælkeproducent, der sidst i 1980’erne så noget helt forkert i EU’s begyndende kvotepolitik. Men så åbnede Østeuropa sig pludselig.

Jagtrejsen er en stor risiko

Skyder du et vildsvin i udlandet, som er smittet med afrikansk svinepest, kan sygdommen overleve i kødet eller sætte sig på dit tøj, fodtøj, udstyr og hænder.

Markager bruges lystigt af medierne

Mindst 11 gange siden landbrugspakken blev vedtaget har professor Stiig Markager som eneste repræsentant for Aarhus Universitet deltaget i tv-indslag i enten TV-Avisen, TV2 Nyhederne eller Deadline for at tale om kvælstof.

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.
Side 1 af 1661 (33212 artikler)Prev1234567165916601661Next