bannerPos

Agromek sætter ekstra fokus på biogas

På Agromeks biogasområde vil Assentoft A/S være blandt udstillerne med en endnu større stand end sidst. Assentoft producerer blandt andet reaktortanke, som den der her er ved at blive opført i Hadsund for Mariagerfjord Vand. Foto: Assentoft.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
29-06-2020 16:04
Agromek 2021 bliver det oplagte sted at etablere kontakt mellem landmænd og biogasbranchen.

Biogas kommer til at spille en endnu større rolle i den danske energiforsyning. Det har et bredt flertal i Folketinget netop aftalt.

- Det passer rigtigt godt ind i vores planer om på Agromek 2021 igen at etablere et stort område med udstillere, der alle arbejder med biogas og biomasse, siger Agromeks direktør Claus Hermansen.

Agromek holdes som planlagt den 19.-22. januar 2021 i MCH i Herning, og et af Agromeks fokusområder bliver biogas.

- Det bliver en unik del af Agromek, hvor landmænd og andre interesserede kan blive opdaterede på den nyeste udvikling inden for biogas og biomasse. Biogasområdet i 2021 bliver endnu større end i 2018 og med endnu flere udstillere og oplæg, siger Claus Hermansen.

Agromek en vigtig brik

Agromeks rolle er blevet endnu større med klimaaftalen, understreger brancheorganisationen Biogas Danmark, der samler alle biogasaktører i Danmark.

- Med klimaaftalen er der nu igen basis for at udvide eksisterende biogasanlæg og bygge nye anlæg. Her er Agromek en vigtig brik til at formidle kontakten mellem biogasbranchen og landbruget, siger Bruno Sander Nielsen, faglig direktør i Biogas Danmark.

- Vi deltager på Agromek for at bidrage til dialogen og udbrede perspektiverne i øget biogasproduktion, fortsætter Bruno Sander Nielsen og understreger, at biogas er et vigtigt element i den grønne omstilling både i forhold til at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig og omstille energisektoren.

Assentoft får større stand

En af udstillerne på Agromek bliver Assentoft Silo A/S, der foruden gastætte siloer til landbruget gennem 25 år har produceret reaktortanke til biogasanlæg.

- Vi udstillede også i Agromeks biogasområde sidste gang, og det var vi meget tilfredse med. Vi havde mange samtaler med potentielle kunder, og samtidig var der god mulighed for at møde samarbejdspartnere fra andre virksomheder. Vi har derfor valgt en endnu større stand til Agromek 2021, siger Anders Damgaard, administrerende direktør i Assentoft Silo.

Han glæder sig over den nye klimaaftale, der kan medføre øget aktivitet i biogasbranchen.

- Det bliver spændende at se, når den skal udmøntes i praksis, men det ser ud som god timing i forhold til Agromek, siger Anders Damgaard.

I Agromeks biogasområde vil der også blive holdt faglige oplæg på Biogasscenen. Konferenceprogrammet er ikke lagt endnu, men der er allerede tilsagn fra Biogas Danmark om at deltage med en række indlæg.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.
Side 1 af 1925 (38481 artikler)Prev1234567192319241925Next