bannerPos

Scantruck fik forrygende salg på Agromek

Flemming Larsen, indehaver af firmaet Larsen Fliser i Højslev ved Skive, satte kursen direkte mod Scantruck-standen, da han kom til Agromek på førstedagen. Og åbnede dermed ballet ved at købe en ny Manitou-teleskoplæsser. På billedet ser vi Flemming Larsen til venstre sammen med medarbejderne Thomas Obel og Alex Lund samt Scantrucks distriktschef Hugo Sterring.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
03-12-2018 10:13
Scantrucks salgschef mener, at deres gode salg på årets Agromek viser, at mange landmænd i det trængte fag trods alt har solid optimisme.

Alle gamle rekorder blev udraderet, da Scantrucks stab forlod Herning efter fire forrygende Agromek-dage. I alt blev det til 62 maskinhandler.

- Udtrykket om, at det er svært at få armene ned, fik virkelig mening på Agromek i år. Ikke mindst, fordi langt størsteparten af de 62 handler var uforudsete. Ofte er der jo aftale med en potentiel køber om, at man lige gør tingene færdige på en udstilling. Agromek 2018 markerede sig som messen med de mange overraskende og uventede handler, fortæller Scantrucks salgschef, Claus Bjerregaard.

Det var især maskiner til landbruget, der blev langet over disken på Scantruck-standen. Men også entreprenørbranchen satte en del signaturer på slutsedler.

- Det gør godt at se, at mange landmænd i det trængte fag trods alt har solid optimisme og godt gang i tingene. Rigtig mange af de solgte maskiner er fra Manitous store program i landbrugsteleskoplæssere. Vi har aldrig tidligere solgt så mange nye Manitou-læssere til landbruget på én messe. Også Mustang-minilæssere gik nærmest som varmt brød, siger Claus Bjerregaard.

Fredag den 18. og lørdag den 19. januar byder firmaet indenfor i egne lokaler i Skive til den 11. udgave af ScanMek. Scantrucks egen maskinmesse, hvor der også er tradition for mange håndslag.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.
Side 1 af 1925 (38481 artikler)Prev1234567192319241925Next