bannerPos

Muligheder i byggeprojekt – løsdrift i farestalde 2018

Redaktionen

09-09-2019 17:45

Man kan få viden om rammerne i ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« ved at deltage i et webinar med Seges og Landbrugsstyrelsen. Man kan samtidig få hjælp til at komme videre i sit byggeprojekt og faglig inspiration.

- Webinaret er for dig, der har fået tilsagn om tilskud til farestier til løse søer i 2018, men ikke er kommet i gang med projektet endnu, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Det er relevant for dig at deltage, hvis du kan svare ja på et af de følgende spørgsmål: Ønsker du at ændre i dit projekt, men er usikker på reglerne? Har du behov for vejledning i den nye viden om indretning og brug af farestier til løse søer? Og endelig: Vil du være med til at højne dyrevelfærden i svinebedrifter?

Man kan deltage i webinaret hjemme fra sin egen telefon, pc eller tablet, men skal tilmelde sig, så man kan få en mail med et link og koble sig op. Det holdes tirsdag den 24. september klokken 13-15 og er gratis.

Landbrugsstyrelsen vil blandt andet fortælle om rammerne for ændringsanmodninger og om andre krav. Derudover deler Seges Svineproduktion nyeste viden inden for indretning og brug af farestier til løse søer og giver faglig inspiration.

Man kan tilmelde sig via Landbrugsstyrelsens hjemmeside, eller man kan deltage i arrangementet fysisk ved at komme til Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N, den 24. september klokken 13-15.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next