bannerPos

Juletræsmesse i ændret form

Hver den tredje torsdag i august samles fagfolk i juletræsbranchen fra hele Europa til Langesømessen ved Odense. På torsdag kan de forventede 3.000 besøgende glæde sig til en række nye tiltag såsom et skovspor, foredragstelt og en ny indgang. Arkivfoto
10-08-2019 09:15
Langesømessen afvikles i år med en række nye initiativer samt et nyt skovspor.

De fleste folk i juletræsbranchen har sat et stort kryds i kalenderen den tredje torsdag i august, hvor de valfarter til Langesømessen på det fynske slot Langesø nær Morud vest for Odense.

Men når messen på torsdag slår dørene op for 28. gang, har de vante rammer fået en opgradering. Heriblandt bliver Skov- og Teknikmessen fremover, som ellers afholdes hver fjerde år på Langesø, integreret i Langesømessen. Og der er i den forbindelse lavet et nyt skov- og teknikspor.

I år er indgangen ved slottet også ændret for at fordele gæsterne mere jævnt på messearealet. De besøgende kommer således ikke længere ind i næsten samme område som udstillerne, men vil i stedet ledes ind igennem slotsparken.

Trods de nye ændringer, som også tæller et foredragstelt ved søen, hvor udstillere og andre fagfolk kan indvie de besøgende i nye produkter og ny viden, så løber arrangementet, som det plejer, stadig kun over én dag.

Messen åbner klokken 9 i de naturskønne omgivelser, og udover besøg på de mange stande frem til messen lukker klokken 17.00, vil der traditionen tro være danmarksmesterskab i udkørsel, kåring af Danmarks flotteste juletræ, »skills-konkurrence« for skovelever og meget mere.

Hans Berner, der er direktør for Langesø Gods og arrangør af messen, forventer, at antallet af betalende gæster lander på 3.000 som de senere år, og det samme med antallet af udstillere, hvor der i skrivende stund er tilmeldt omkring 130.

Langesømessen

Den 28. fagmesse for juletræer og pyntegrønt:

Dato: Torsdag den 15. august
Åbningstid: Kl. 9-17
Sted: Langesø Gods, Langesøvej 144, 5462 Morud
Billetpris: 150 kroner inkl. katalog
Forplejning: Der kan købes frokostbillet i indgangen. Desuden salg af sandwich, pølser, kaffe, mm., under hele messen
Aktiviteter: Cirka 130 udstillingsstande, demonstrationsparceller med kemisk ukrudtsbekæmpelse, kåring af »årets juletræer«, DM-udkørsel, m.m.
Arrangør: Langesø Gods (www.langesoe.dk)

 

dbj

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next