bannerPos

Efter traktordemonstration: Det stopper ikke hér

Foto: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
21-11-2020 16:49
Blå politikere bakker op om landbrugets traktordemonstration og fastslår, at det ikke stopper hér.

Lørdagens traktordemonstration viste, at der blandt de blå oppositionspartier er bred opbakning til både landbruget og ikke mindst minkavlerne, efter regeringens håndtering af minkavlerne, og aflivningen af mink i strid med grundloven.

Ved demonstrationen i Aarhus var en række blå politikere – heraf flere fremtrædende folketingspolitikere - på banen med kontante udmeldinger.

 

Alex Vanopslagh, formand Liberal Alliance:

-  Jeg tror ikke, at Mette Frederiksen slipper afsted med lovbrud. Enhver der er skyldig i lovbrud bør stilles for en dommer ved en rigsretssag. Det hér er den stårste demokratiske krise i nyere tid.

-  Undskyld til minkavkerne. De fortjener en ordentlig kompensation efter ekspropitrations-reglerne

 - Min appel til statsministeren er, at hun må til dronningen igen og melde sin og regeringens afgang.

 

Inger Støjberg, næstformand, Venstre:

-  Mette Frederiksen er en egenrådig statsminister, der ét slag skubbede et erhverv ned fra den ene dag til den anden.

-  Det er grundlovsbrud ved højlys dag og Mette Frederiksen får ikke lov at slippe afsted med det.

 

Morten Thiessen, Det Konservative Folkeparti:

-  Det er særligt grelt at statsministeren ulovligt udsteder ulovlig ordre på manglende lovhjemmel

- Grundløs nedlukning af Nordjylland efter uddød minkmutationEpidemilov handler om regeringens genvalg og ikke danskernes sundhed.

-  Kommission bør nedsættes

 

Lise Bech, Danske Folkeparti:

-  Det er grundloven, og ikke en hvilken som helst lov hun (statsminister Mette Frederiksen, red.) har brudt.

- Hun (statsministeren, red.) har smadret et helt erhverv – familier og lokalsamfund.

- Fødevareministeren har fået frataget sin post, men statsministeren og syv andre ministre kan ikke forsvare sig med at have været uvidende. Vi kræver svar. Vi vil have vores demokrati tilbage.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.

Aflivede mink giver problemer ved Holstebro

En del af de mink, der er begravet i et område ved Holstebro, er for tæt på den nærliggende Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen er i gang med løsninger.

Ikke autoriseret, men specialist

Traktormærkerne konsoliderer deres forhandlernet i større autoriserede forhandlere. Der findes imidlertid også enkelte store forhandlere, der står helt udenfor det autoriserede system.

Landmand kæmper for at få lov til reducere sine udledninger

Problemet med strandbeskyttelseslinjen, der blokerer for at kunne etablere minivådområder, blev mandag illustreret af Seges over for to folketingspolitikere på Lolland. Seges vil gerne have dispensation til at etablere minivådområderne inden for strandbeskyttelseslinjen.

Dårligt vejr i Europa rammer næste års rapsproduktion

Vejret hen over de seneste måneder har udviklet sig i en gunstig retning med hensyn til såning af vinterafgrøder i Europa. Derimod har vejret ikke ligefrem gavnet såning af rapsfrø.
Side 1 af 1981 (39618 artikler)Prev1234567197919801981Next