bannerPos

Våd vinter: Agrovi holder drænkursus

Januar har været rekordvåd, derfor afholder Agrovi et gratis drænkursus. Arkivfoto.
25-02-2020 10:00

Efter et år der er på niveau med det vådeste år i dansk vejrhistorie, og statistikker der tegner til, at vi fremover kommer til at opleve både varmere og vådere vintre, kan det kun gå for langsomt med at få styr på drænene på markerne, lyder det fra Agrovi, der afholder et kursus i, hvordan man som landmand skal blive bedre til at prioritere sine dræn.

Kurset afholdes hos Agrovi i Nørre Alslev allerede i morgen onsdag, og man kan tilmelde sig på Agrovis hjemmeside under agrovi.dk/events.

- I vores branche er det altafgørende at kunne justere i forhold til de vejrmæssige udfordringer, vi oplever. Og når meteorologerne kontinuerligt viser os statistikker, der varsler en vådere fremtid, så skal vi tage det alvorligt. Det betyder, at vi skal prioritere vores dræn i endnu højere grad for at undgå marker, der igen og igen står under vand, siger Lars Åge Klausen, planteavlskonsulent i Agrovi.

Savner sparring

Kurset er gratis, hvor fokus er på få sikret markerne mod oversvømmelse ved korrekt brug og vedligeholdelse af eksisterende dræn samt gode råd til etablering af nye dræn.

- Mange af vores kunder savner sparring omkring deres dræn og har også brug for at blive opdateret på den udvikling, der sker inden for de forskellige dræn. Så nu byder vi på en dag, hvor man kan få den nødvendige opdatering, blive klogere på lovgivningen og få sparring på eksisterende drænløsninger. Det er et emne, der kun bliver mere og mere relevant, siger Lars Åge Klausen.  

Ifølge DMI har januar 2020 skrevet dansk vejrhistorie med en rekordhøj gennemsnitstemperatur på 5,5 grader. Sammenlignet med målinger fra de sidste 30 år, har januar derved været 1,6 grader varmere og 8 mm vådere, svarende til over 10 % mere nedbør, end tidligere.

aldo

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next