bannerPos

Nye Borgerlige-profil: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov

Folketingsmedlem for partiet Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, langede skarpt ud efter både regeringen og statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med demonstrationen i Aarhus. Foto: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
21-11-2020 15:49
Flere folketingspolitikere fra de blå partier på Christiansborg, talte ved demonstrationen i Aarhus. Blandt andre Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, der ikke lagde fingrene imellem overfor regeringen og statsminister Mette Frederiksen

-  Man ”fucker” ikke med vores grundlov – det er derfor vi står her i dag. Fordi statsministeren vil bilde os ind, at embedsfolk i alle ministerier, at ikke èn af dem fik ideen at sige, at det hér er ulovligt.

Så skarpt lød ordene fra folketingsmedlem for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, der i sin tale ved demonstrationen i Aarhus langede hårde ud efter både regeringen, og især statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med håndteringen af beslutningen og forløbet omkring aflivning af mink.

Lars Boje Mathiesen mener at sagen ligeledes har handlet for meget om Christiansborg-politik.

-  Kig ud hér i dag. Det er mennesker, det handler om, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der samtidig sendte en bøn i retning partiet Radikale Venstre, om at gøre det rigtige og sige fra overfor regeringen, og vælge det rigtige.

 

Tag ansvar - eller gå af

Samtidig mener han ikke, at politikerne generelt ved, hvad de har med at gøre i relation til landbruget og fødevaresektoren – og egentlig erhvervslivet generelt:

-  Politikerne ville ikke kunne holde to timer med at røgte i landbruget. Problemet med politikere er, at de ikke har bygget noget op – di river kun ned, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der understregede hans egen baggrund og opvækst i landbruget.

Og han budskab til regeringen og statsminister Mette Frederiksen er klar:

-  Mit budskab til regeringen er: - Tag ansvar eller gå af!

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.

Aflivede mink giver problemer ved Holstebro

En del af de mink, der er begravet i et område ved Holstebro, er for tæt på den nærliggende Boutrup Sø. Fødevarestyrelsen er i gang med løsninger.

Ikke autoriseret, men specialist

Traktormærkerne konsoliderer deres forhandlernet i større autoriserede forhandlere. Der findes imidlertid også enkelte store forhandlere, der står helt udenfor det autoriserede system.

Landmand kæmper for at få lov til reducere sine udledninger

Problemet med strandbeskyttelseslinjen, der blokerer for at kunne etablere minivådområder, blev mandag illustreret af Seges over for to folketingspolitikere på Lolland. Seges vil gerne have dispensation til at etablere minivådområderne inden for strandbeskyttelseslinjen.
Side 1 af 1981 (39620 artikler)Prev1234567197919801981Next