bannerPos

Udnyt jorden og afgrøden bedre

På den inddæmmede Lammefjord i Vestsjælland ligger Aspagaarden, hvor Kurt Skovbjerg er medejer. Kurt Skovbjerg begyndte for to år siden at placere YaraMila STARTER til vårbyg og som gødning til vinterhvede. Hans erfaring er, at gødningens gode spredbarhed på 36 meter og det relativt høje indhold af N betaler sig. På Aspagaarden er det YaraMila STARTER, der bliver brugt til hveden og vårbyggen for at dække behovet for fosfor og kalium og få den bedste start på afgrøden. Gødningen placeres til vårbyggen og spredes i hvede ved vækststart i foråret. Valget er faldet på YaraMila STARTER, fordi det er den mest effektive og rationelle løsning for bedriften.

NutriFair slår igen dørene op for faglighed og inspiration

Den 15. og 16. januar afholdes der igen NutriFair i Fredericia. Messen inviterer husdyrproducenter indenfor til to faglige dage med flere udstillende virksomheder end nogensinde før.

Større indtjening med miljørigtig svineproduktion

Fremtidens svineproducent får mulighed for at øge sin indtjening samtidig med at han producerer grise på en mere miljørigtig måde.

Skalmstrup Maskinstation får ekstra penge for at spare på brændstoffet

Far og søn Henrik og Jonas Simonsen, medejere af Skalmstrup Maskinstation kunne indkassere godt 14.000 kroner, plus moms, sidste år, da de benyttede sig af John Deeres brændstofgarantiordning. Og fra i år er der endnu flere penge for andre at hente, da ordningen nu også gælder for kørslen under markarbejde.

NPK er vigtig for vårbyggen

En forudsætning for et højt udbytte i vårbyg er tidlig såning, så afgrøden har lang tid til udvikling af sideskud og aks samt adgang til let optagelige næringsstoffer helt fra fremspiring.

Automatisk brandslukning reddede mit landbrug fra flammerne

Midt i den knastørre høst i 2018, opstod en brand i motorrummet på Peter Christiansens spritnye Massey Ferguson mejetærsker. Heldigvis forhindrede en automatik brandsikring, at det værst tænkelige skulle ske.

Undgå lejesæd i vintersæd!

Vinterhvede, vinterbyg og rug er snart klar til vækstregulering. Man kan med fordel vælge midler der er fleksible mht. behandlingstidspunkt – og køre vækstreguleringen sammen med svampesprøjtningen